Trouwen in Languedoc-Roussillon

Droom je van een sprookjeshuwelijk op een unieke en betoverende locatie in Frankrijk? Dan is Languedoc-Roussillon misschien wel jullie perfecte plek om te trouwen. Met haar ranke cipressen, eindeloze wijngaarden, kilometerslange zandstranden, chique châteaus en rijke gastronomie, geniet je hier van het ultieme joie de vivre-gevoel.

Waar ga je trouwen in Languedoc-Roussillon en waar verblijf je?

Het glooiende platteland van de Languedoc-Roussillon is dankzij de rustieke boerderijen en indrukwekkende landschappen bij uitstek geschikt voor een sprookjesachtig huwelijk. De romantische landgoederen herbergen vaak chique châteaus en karakteristieke landhuizen die zich perfect lenen voor jouw bruiloft én voor het logies van jou en je gasten.  

Wanneer je wilt gaan trouwen in Languedoc-Roussillon, bedenk dan op voorhand hoe jullie droomhuwelijk eruit moet gaan zien en zet vooraf een aantal belangrijke zaken op papier.

Wat is het budget;

Hoeveel gasten komen er;

Wil je zelf op de trouwlocatie kunnen overnachten;

Hoeveel gasten hebben een slaapplaats nodig en waar gaan ze slapen.

Wanneer je alles in kaart hebt gebracht, kun je namelijk veel gerichter zoeken naar the perfect place voor jullie huwelijk. Houd er wel rekening mee dat niet elke locatie is voorzien van (genoeg) slaapgelegenheid. Heb je een grote gastenlijst en wil je dat iedereen op de trouwlocatie kan blijven overnachten, dan zal je al snel moeten uitwijken naar een hotel. Veel unieke trouwlocaties hebben namelijk niet meer dan 10 slaapkamers.

Hebben jullie je oog laten vallen op een charmante trouwlocatie waar je niet iedereen kwijt kan? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf op de locatie te overnachten en (een deel van) je gasten onder te brengen in een nabijgelegen hotel. Met een shuttlebus zouden ze na afloop van het feest, veilig naar hun slaapplaats gebracht kunnen worden.

Geen zin of tijd om zelf op zoek te gaan naar een romantische trouwlocatie  in Languedoc-Roussillon? Laat mij dit dan voor jullie regelen.

Wat kun je er eten en drinken?

Culinaire lekkerbekken kunnen hun hart ophalen in Languedoc-Roussillon. In deze Zuid-Franse regio wordt er op ambachtelijke wijze gekookt met pure en lokale ingrediënten: van kersen uit Remoulins en zoete uien uit de Cevennen tot smakelijke oesters uit het Bassin de Thau. Geniet op jullie huwelijksdiner van een kraakvers plateau fruit de mer of laat je verwennen met zeewolf en heerlijke Chardonnay.

Welke activiteiten kun je er doen?

In Languedoc-Roussillon is er van alles te zien en te beleven. Is er voor of na de bruiloft ruimte voor leuke activiteiten, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Variërend van een uitstapje naar het beroemde kasteel Carcassonne tot een avontuurlijke jeepsafari in natuurpark Camarque.


Praktische tips

Kan je niet wachten om te trouwen in de Languedoc-Roussillon? Lees dan nog even onderstaande tips voor de mooiste dag in jullie leven!

  • In heel Frankrijk, dus ook in aan de Languedoc-roussillon, is het enkel en alleen mogelijk om te trouwen voor de wet als minstens een van jullie de Franse nationaliteit heeft of woonachtig is in Frankrijk. Is dit niet het geval dan kun je alsnog trouwen in Frankrijk, maar dan in de vorm van een symbolische huwelijksceremonie; net zo’n bijzondere ervaring!
  • Houd rekening met kleine culturele verschillen: zo is het in Frankrijk niet altijd gebruikelijk dat de hapjes tijdens de receptie worden rondgedragen, en plaatst men maar zelden statafels. Heb je deze wensen? Dan zal ik dit vooraf met de locatie en de cateraar bespreken.
  • Hoewel het in Languedoc-Roussillon doorgaans zonnig is, kan het er ook regenen of flink waaien. Wanneer jullie gaan trouwen in Languedoc-Roussillon, zullen we altijd even een plan B bespreken om zeker te weten dat jullie mooiste dag niet in ‘het water valt’.
  • Wanneer je net buiten het seizoen trouwt, liggen de prijzen van de locaties een stuk lager dan in de maanden juli, augustus en september. Heb je de droom om in Languedoc-Roussillon te trouwen, maar wil je binnen een bepaalt budget blijven? Denk dan eens na over de maanden mei, juni en oktober. Dan hoef je niet de hoofdprijs te betalen en is het weer vaak heel aangenaam!

Trouwen in Languedoc-Roussillon? Maak het jezelf makkelijk!

Wil je dat alles op rolletjes verloopt tijdens jullie huwelijk in Frankrijk en nergens omkijken naar hebben? Laat mij dan de mooiste dag van jullie leven organiseren. Met mijn jarenlange ervaring als weddingplanner, grote nationale- en internationale netwerk en passie voor het vak, help ik met liefde om jullie sprookjeshuwelijk te realiseren.

Meer weten over hoe ik jullie kan helpen? Neem dan contact op, ik help jullie graag!


Bekijk ook eens deze destinations!