Trouwen aan de Côte d’ Azur

Trouwen aan de Côte d’ Azur betekent romantiek ten top. Elkaar het jawoord geven kan in een van de mondaine kustplaatsen, met je blote voeten in het goudgele zand, tussen de wijngaarden of midden in de prachtige groene natuur op een sprookjesachtig landgoed. Waar je ook voor kiest, onvergetelijk wordt het!

Waar ga je trouwen aan de Côte d’Azur en waar verblijf je?

Aan de Franse Riviera vind je de meest prachtige trouwlocaties met elk een eigen charme. Verblijf dicht bij de magnifieke kust en huw in een stijlvolle beach club. Of kies voor het platteland en trouw in alle rust op de top van een heuvel, met een oneindig zicht…

Hebben jullie het plan om te gaan trouwen aan de Côte d’ Azur, bedenk dan op voorhand hoe jullie droomhuwelijk eruit moet gaan zien en zet vooraf een aantal belangrijke zaken op papier:

Wat is het budget;

Hoeveel gasten komen er;

Wil je zelf op de trouwlocatie kunnen overnachten;

Hoeveel gasten hebben een slaapplaats nodig en waar gaan ze slapen.

Wanneer je alles in kaart hebt gebracht, kun je namelijk veel gerichter zoeken naar the perfect place voor jullie bruiloft. Houd er wel rekening mee dat niet elke locatie is voorzien van (genoeg) slaapgelegenheid. Heb je een grote gastenlijst en wil je dat iedereen op de trouwlocatie kan blijven overnachten, dan zal je al snel moeten uitwijken naar een hotel. Veel unieke trouwlocaties hebben namelijk niet meer dan 10 slaapkamers.

Hebben jullie je oog laten vallen op een charmante locatie voor de bruiloft waar je niet iedereen kwijt kunt? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf op de locatie te overnachten en (een deel van) je gasten onder te brengen in een nabijgelegen hotel. Met een shuttlebus zouden ze na afloop van het feest veilig naar hun slaapplaats gebracht kunnen worden.

Geen zin of tijd om zelf op zoek te gaan naar een romantische trouwlocatie aan de Côte d’ Azur? Laat mij dit dan voor jullie regelen.

Wat kun je er eten en drinken?

Bouillabaisse, gevulde sardientjes, ravioli, ratatouille, soupe au pistou, pan bagnat….; het is slechts een greep uit de overheerlijke specialiteiten die de Côte d’Azur te bieden heeft. Laat je smaakpapillen prikkelen tijdens jullie huwelijksdiner en laat een topchef voor jullie koken of ga voor een Bourgondische barbecue; mogelijkheden genoeg! Hetzelfde geldt voor de wijnen die rijkelijk aanwezig zijn in de keuken van de Côte d’ Azur; hoewel dit gebied in Frankrijk beroemd is om zijn rosé, vind je hier ook een scala aan fantastische witte en rode wijnen!

Welke activiteiten kun je er doen?

In de Côte d’ Azur is er van alles te zien en te beleven. Is er voor of na de trouwerij ruimte voor leuke activiteiten, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Variërend van een prachtige zeiltocht langs de grillige kustlijn tot een romantische picknick tussen de wijngaarden.


Praktische tips

Wanneer je wilt trouwen in de Côte d’ Azur, lees dan ook nog even onderstaande tips!

  • In heel Frankrijk, dus ook in aan de Côte d’ Azur, is het enkel en alleen mogelijk om te trouwen voor de wet als minstens een van jullie de Franse nationaliteit heeft of woonachtig is in Frankrijk. Is dit niet het geval dan kun je alsnog trouwen in Frankrijk, maar dan in de vorm van een symbolische huwelijksceremonie; net zo’n bijzondere ervaring!
  • Houd rekening met kleine culturele verschillen: zo is het in Frankrijk niet altijd gebruikelijk dat de hapjes tijdens de receptie worden rondgedragen, en plaatst men maar zelden statafels. Heb je deze wensen? Dan zal ik dit vooraf met de locatie en de cateraar bespreken.
  • Hoewel het aan de Côte d’ Azur doorgaans zonnig is, kan het er ook regenen en houdt er in het voor- en najaar soms de sterke mistral huis. Wanneer jullie gaan trouwen aan de Côte d’ Azur, zullen we altijd een plan B bespreken om zeker te weten dat jullie mooiste dag niet in ‘het water valt’.
  • Wanneer je net buiten het seizoen trouwt, liggen de prijzen van de locaties een stuk lager dan in de maanden juli, augustus en september. Heb je de droom om aan Côte d’ Azur te trouwen, maar wil je binnen een bepaalt budget blijven? Denk dan eens na over de maanden mei, juni en oktober. Dan hoef je niet de hoofdprijs te betalen en is het weer vaak heel aangenaam.

Trouwen in de Côte d’ Azur? Maak het jezelf makkelijk!

Wil je dat alles op rolletjes verloopt tijdens jullie bruiloft in Frankrijk en nergens omkijken naar hebben? Laat mij dan de mooiste dag van jullie leven organiseren. Met mijn jarenlange ervaring als weddingplanner, grote nationale- en internationale netwerk en passie voor het vak, help ik met liefde om jullie sprookjeshuwelijk te realiseren.

Meer weten over hoe ik jullie kan helpen? Neem dan contact op, ik help jullie graag!


Bekijk ook eens deze destinations!